ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μια όαση γεμάτη χρώματα και φως, η Κεφαλονιά, φημίζεται για τις εκπληκτικές της παραλίες, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και την ποικιλία των τοπίων της. Σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, η μεγάλη παραλία Ξί, μόλις οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το Ληξούρι, ξεχωρίζει με τις ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος. Το ξεχωριστό κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου σε συνδυασμό με το γκρίζο χρώμα των τεράστιων λόφων από άργιλο δημιουργούν μια χρωματική πανδαισία, συνθέτοντας την μοναδικότητα της περιοχής.

Το Αγνάντι είναι κτισμένο στην άκρη ενός τέτοιου λόφου από άργιλο που κατεβαίνει εντυπωσιακά μέχρι να συναντήσει την κόκκινη παραλία. Λόγω της αργιλώδους σύνθεσης της παραλίας οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν μια φυσική θεραπεία spa, με τον άργιλο να βοηθάει στον καθαρισμό και στη σύσφιξη του δέρματος.

Το τμήμα της παραλίας  Ξί που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συγκρότημα έχει πρόσβαση από μονοπάτι διαμορφωμένο αποκλειστικά για τους ενοίκους των δωματίων και προσφέρεται για ένα ήρεμο μπάνιο και παιχνίδια στην άμμο. Τα ρηχά νερά και ο προσανατολισμός της την κάνουν ιδανική για τα παιδιά.

Για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τις ανέσεις της οργανωμένης πλαζ και τα θαλάσσια σπορ, το κοσμικό τμήμα της παραλίας Ξί απέχει τρία λέπτα με το αυτοκίνητο από το Αγνάντι. Σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων υπάρχουν ταβέρνες και ένα μίνι-μάρκετ.

Στη γύρω περιοχή ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει  μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς: τη μονή της Παναγίας Κηπουραίων με ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα, τη διάσημη Κουνόπετρα και το Φάρο του Γέρο Γόμπου.

 

 • PHOTOS
 • OFFERS

  Περίοδος


  Μέχρι 10 Ιουλίου: 45ευρώ/Διαμέρισμα για δύο άτομα.

 • ENQUIRY
  MR
   
  ADULTS CHILDREN
     
  POLICY SUBMIT ENQUIRY
logo